Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

FreshWaterMill 2.0

Looptijd: van 2016-09-01 tot 2018-08-31

KOM LANGS TIJDENS HET WEEKEND VAN DE WETENSCHAP

Tijdens het weekend van de wetenschap wordt uitgelegd hoe het mogelijk is om van afvalwater en zeewater drinkwater te maken! Er is een model van een drie-blads windmolen plus ontzoutingsinstallatie aanwezig. De FreshWaterMill is een innovatie op zich.
Tijdens het weekend van de wetenschap wordt uitgelegd hoe voor bijna een miljard mensen hel in paradijs wordt veranderd. Nieuwsgierig? Kom langs! 

De FreshWaterMill bekijken?
Solteq Energy Solutions zet de deuren open tijdens het Weekend van de Wetenschap op 6 oktober. 
Iedereen is van harte welkom! Loop ook binnen en leer meer over de FreshWaterMill.

Wat: Het Weekend van de Wetenschap
Wanneer: Zaterdag 6 oktober, 10.00 – 16.00 uur
Waar: Boksemerdyk 11, 8912 CA Leeuwarden (Dairy Campus) 

 

FreshWatermill

 

Het project

Solteq Energy heeft een hele speciale, zeer efficiënte, windmolen ontwikkeld; de FreshWaterMill. Deze windmolen maakt drinkwater van zeewater, brak water en/of afvalwater. En tegelijkertijd produceert de molen groene stroom.

Wereldwijd is water schaarste een groter probleem dan te weinig elektriciteit. De toepassing is gericht op (sub)tropische locaties, waar een dringende behoefte aan veilig water en elektriciteit is. Daarnaast is er een zonne-installatie geplaatst om met een minimum aan batterijcapaciteit een maximaal resultaat te krijgen om het hele jaar water te kunnen produceren.


 

 

 

 

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen