Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

DemoBioProductie

Looptijd: van 2021-07-01 tot 2023-06-30

 

Het doel van dit project is het demonstreren van de productieprocessen voor 100% biobased, circulaire composietproducten om zo de industriële produceerbaarheid aan te tonen en om hiermee tevens producten te maken ter ondersteuning van de marktontwikkeling.

Plantics heeft thermohardende harsen ontwikkeld die 100% biobased zijn en netto CO2 opslaan (dat wil zeggen meer CO2 opslaan tijdens groei, dan dat er met de productie wordt uitgestoten). Het is gebleken dat deze biobased harsen geschikt zijn voor gebruik in composieten en daarbij fossiele materialen kunnen vervangen. Daarbij kunnen met de Plantics bioharsen ook composieten worden gemaakt met natuurlijke materialen (zoals hennep, vlas), om zo tot complete biobased composieten te komen. De recyclebaarheid van traditionele thermohardende composieten is een groot probleem, deze composieten worden in veel gevallen aan het einde van hun levensduur verbrand of gestort. Groot voordeel van de composieten met de Plantics biohars is dat ze wel hergebruikt kunnen worden. De projectpartners willen de ontwikkelde processen en producten een stap verder brengen en opschalen.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen