Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Do IoT Fieldlab

Looptijd: van 2019-11-04 tot 2023-10-31
Do IoT Fieldlab

De digitale revolutie komt er aan.

Het ‘Internet of Things’ (IoT), waarbij grote aantallen apparaten informatie draadloos uitwisselen, breidt snel uit naar communicatie tussen autonoom functionerende slimme systemen zoals auto’s, drones, robotica en ook het zogenaamde tactiele internet. Dit vraagt om zeer snelle verbindingen, met een hoge betrouwbaarheid en korte reactietijd. Er is een grote marktpotentie voor slimme technologische oplossingen, autonome systemen, producten en diensten, die inspelen op de kansen die het 5G netwerk biedt. TU Delft slaat de handen ineen met TNO, SURF, MCS, BTG, Unmanned Valley Valkenburg, Robovalley, The Green Village en Mobility Innovation Centre Delft om een digitale test-infrastructuur te creëren voor innovatie in 5G en IoT: het Delft on Internet of Things Fieldlab “Do IoT Fieldlab”.

Doelstelling is om de economie te stimuleren met een gerichte innovatie impuls in de vorm van een regionaal kennis en innovatiecentrum. Dit centrum steunt en stimuleert de ontwikkeling van onderscheidende, nieuwe en innovatieve 5G-enabled IoT producten en diensten. Dit doen we door vanuit de TU Delft Campus een 5G-ICT infrastructuur aan te leggen. MKB-bedrijven kunnen hiermee samen met grote bedrijven, kennisinstellingen, potentiële afnemers en eindgebruikers IoT innovaties ontwikkelen, testen en demonstreren aan mogelijke afnemers, eindgebruikers en aan een generiek publiek.

De testlocaties komen op de TU Campus en op Valkenburg.
In de uitvoeringsperiode van dit drie jarig project zullen minimaal 30 MKB-projecten worden ondersteund waarbij de verwachting is dat 30 nieuwe IoT producten/diensten vanuit het fieldlab de markt zullen bereiken. Deze activiteiten en bedrijvigheid moet in drie jaar leiden tot indirect uitgelokte investeringen van 750.000 euro, 56 nieuwe arbeidsplaatsen bij de consortium partners en het betrokken MKB èn spin-off voor het (inter)nationaal opererende bedrijfsleven en kennisinstellingen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen