Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Startup Campus

Looptijd: van 2013-07-01 00:00:00 tot 2015-10-01 00:00:00
Startup Campus

In de Rotterdamse Science Tower aan het Marconiplein is een deel van de elfde verdieping ingericht als Startup Campus. Hier ontmoeten ondernemers – rijp en groen – en wetenschappers elkaar.

Dit gebeurt met een tweeledig doel: 1) meer ambitieuze ondernemers ondersteunen en faciliteren in hun groei en 2) wetenschappelijke kennis uitbouwen tot maatschappelijk en economisch toepasbare kennis (kennisvalorisatie).

In de Startup Campus komen wetenschappers uit de verschillende vakgebieden (alfa, gamma én bèta) bij elkaar, om samen met ondernemende studenten, ervaren ondernemers, investeerders en het bedrijfsleven een kruisbestuiving tot stand te brengen. Deze combinaties zorgen voor interactie, samenwerking en kennisdeling, die uiteindelijk moeten leiden tot nieuwe hoogwaardige kennisprojecten en innovatieve groeibedrijven. Daarvoor biedt de Science Tower een inspirerende omgeving, waar onder andere ook de Erasmus MC incubator is gehuisvest, een ander project dat door Kansen voor West werd ondersteund.

Kansen voor West heeft diverse activiteiten van de Startup Campus ondersteund. Zo kregen beginnende ondernemers een steun in de rug door hen tijdens hun (pre)start en eerste groei te koppelen aan een netwerk van ervaren stakeholders (Campus Community). Dit gebeurde via het organiseren van congressen en andere sociale activiteiten. Verder liepen er twee coaching programma’s voor startende ondernemers: het Get Started-programma: ‘van idee naar businessmodel in tien weken’ en het Get Business-programma: ‘van businessmodel naar &amp,euro, 250.000 omzet in twee jaar’. Ook werd onderzoek – met positief resultaat – uitgevoerd naar de behoefte aan een alumni-fund.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen