Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Materials Platform Kunststof Recyclaat

Looptijd: van 2021-04-01 tot 2023-12-31


De partners in het consortium willen de samenwerking in de kunststofketen stimuleren. Het doel hierbij is om gerecyclede kunststoffen grootschalig en zo hoogwaardig in te zetten in de keten.

Daarbij willen zij de match tussen vraag en aanbod van materiaal en technologie faciliteren. Dit is nodig om bestaande knelpunten te doorbreken. Het doel hierbij is om gerecyclede kunststoffen grootschalig en zo hoogwaardig in te zetten in de keten. Hiervoor wordt een Materials Platform Kunststof Recyclaat opgezet. Het Materials Platform bestaat uit een fysiek platform en een web-based platform. Op het web-based platform wordt relevante informatie vanuit de aanbieders van gerecyclede kunststoffen én vanuit bestaande onderzoeksprogramma’s bij elkaar gebracht. De combinatie van een web-based platform en fysiek platform zorgt voor een versnellend effect in de transitie richting het vergroten van gerecyclede kunststoffen. Binnen het platform vindt industrieel en toegepast onderzoek plaats maar het biedt ook plaats voor tests en pilotproductie.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen