Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Duivenvoorde Corridor

Looptijd: van 2009-11-05 00:00:00 tot 2015-09-30 00:00:00
kasteel duivenvoorde

In ere herstellen van waardevolle groenzone

De Duivenvoordecorridor is het relatief smalle groene gebied tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. Dit oud strandwallen- en strandvlaktenlandschap ligt in een sterk verstedelijkt gebied en maakt deel uit van de zogenoemde 'Groenblauwe Slinger' in Zuid-Holland. Deze verbindt het strand met het Groene Hart. Beide gemeenten werkten en werken aan de ambitie om het karakteristieke landschap tussen de gemeenten te behouden en te versterken en de verstedelijking tegen te gaan. Dat betekent dat de bestaande verspreid liggende glastuinbouw moet verdwijnen en plaats moet maken voor een meer open en groener landschap met voet- en wandelpaden, de aanleg van nieuwe weides, bosschages en waterpartijen en nieuwe recreatieve bestemmingen. Om het project financieel mogelijk te maken is op beperkte schaal voorzien in woningbouw, in de vorm van nieuwe buitenplaatsen, boerderijclusters, woningen in het lint, gehuchtjes en solitaire woningen, passend bij het karakter van het gebied.

Kansen voor West heeft financieel bijgedragen aan diverse activiteiten, zoals aan het instellen van een kwaliteitsteam (Q-team), dat de vinger aan de pols houdt bij het opstellen van beeldkwaliteit- en uitwerkingsplannen en de diverse (bouw)plannen. Er werd er een inrichtingsplan opgesteld met als titel ‘Van glas naar gras’ en het Europese geld werd ook benut om in het kasteelpark Duivenvoorde een kwalitatieve inhaalslag uit te voeren op basis van een parkherstelplan, met ook oog voor het verbeteren van toeristische voorzieningen. Dit Engels landschapspark van tuinarchitect Jan David Zocher jr. had veel van zijn natuurlijke vitaliteit verloren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen