Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Virtual Reality bij Grendel Games

Looptijd: van 03-04-2017 tot 01-03-2019
afbeelding Grendel Games

 

Europese subsidie voor Grendel Games

Robot Chirurgie is de toekomst op het gebied van laparoscopisch opereren. Dit is een ingreep die plaatsvindt tijdens een kijkonderzoek van de buikholte.  Het gebruik van zogenaamde telerobots zorgt voor minder belasting bij patiënten, door kleinere snedes aan te brengen, en ze zijn zeer nauwkeurig.

De training van medische professionals voor de aansturing van deze telerobots is echter extreem duur door de hoge kosten die de specialistische omgeving (de operatiekamer) met alle aanwezige dure hardware met zich meebrengt en wordt door chirurgen ervaren als erg saai. Vanwege de gigantische potentie van robot-chirurgie onderzoekt en ontwikkelt Grendel Games een aantal softwarematige prototypes waarmee men de robot-chirurgie markt kan veroveren. De prototypes worden ontwikkeld zodat men bij het trainen met operatierobots niet meer gebruik hoeft te maken van daadwerkelijk instrumentarium in echte operatiekamers.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen