Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Mammografie paddle

Looptijd: van 2015-12-01 tot 2018-08-14


Sigmascreening heeft samen met Claymount Assemblies B.V. en ScreenPoint Medical een Mammografie paddle ontwikkeld voor het maken van borstfoto’s. Bij deze paddle is de benodigde druk om een goede foto te kunnen maken veel minder dan bij de traditionele mammografie wat leidt tot minder pijn bij de patiënt.

Op basis van deze technologie is het bedrijf nu bezig met de ontwikkeling van meerdere toepassingen. Het project met ScreenPoint Medical uit Nijmegen en Claymount Assemblies uit Dinxperlo, is een doorontwikkeling van de paddle voor Computer aided detection (Cad). Het doel is een Mammo-Cad paddle te ontwikkelen om verdachte afwijkingen nog beter te herkennen. Zo kunnen er meer betrouwbare uitspraken gedaan worden over de aanwezigheid van borstkanker.

Prijs

Op 21 maart 2018 won Clamount Assemblies B.V de Achterhoek Innovatieprijs. De Mammografie paddle voor drukgestuurde mammografie zal op grote schaal geproduceerd gaan worden vanuit een nieuwe fabriek in Oost-Nederland. Lees meer>

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen