Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Ontwikkeling Thermo Akoestische Cooler

Looptijd: van 2018-01-01 tot 2019-12-31


Met behulp van thermo akoestiek worden goedkope warmtebronnen (restwarmte/warmte van zonnecollectoren) omgezet in koude.

In het project Ontwikkeling Thermo Akoestische wordt de THEAC-25 ontwikkeld tot een marktrijp product. Het apparaat kan gebouwen koelen met (rest)warmte. De nieuwe technologie van “thermo akoestisch koelen ” gebruikt geluidsgolven om restwarmte van bijvoorbeeld van zonnecollectoren of ovens in een bakkerij om te zetten in koeling. Hierbij is geen elektriciteit nodig, worden geen schadelijke F- gassen gebruikt en geen CO2 geproduceerd.
SoundEnergy en Huitink ontwikkelen  in dit project samen de THEAC-25.

Bekijk hier een video over Thermo Akoestisch Koelen  door BNR

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen