Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

De Wereld van Smaak

Looptijd: van 2015-01-09 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
De wereld van Smaak in de Markthal in Rotterdam

De Markthal in Rotterdam ging eind 2014 open en is in korte tijd een onbetwiste wereldster geworden. Tussen alle mooie, verse etenswaren die in deze spraakmakende overdekte markthal worden verkocht is De Wereld van Smaak (DWVS) hét kenniscentrum voor vers, gezond, gevarieerd én betaalbaar eten. En hoe je gezond eten kunt bereiden leert men in de kookwerkplaats, terwijl er ook eerlijk gegeten kan worden tijdens een ontbijt, lunch of diner.

Na een jaar gedraaid te hebben is DWVS verder geprofessionaliseerd: het voorproefje werd een volwaardig hoofdgerecht. Kansen voor West droeg bij aan deze uitbouw, waarbij er een professionele keuken werd ingericht, er een betere bewegwijzering kwam en de twee te koppelen ruimtes ‘Peper’ en ‘Zout’ – samen goed voor 250 vierkante meter – werden verbouwd. Deze multifunctionele ruimte werd een kooktheater, dat door te werken met verschillende opstellingen gebruikt kan worden voor onder andere expositie, marktonderzoek, debat, kookdemo’s, presentaties, workshops, congressen, tv-uitzendingen en diners. DWVS verhuurt ook twee vers units op de begane grond op weekbasis voor productpresentaties. In deze pop-up stores kunnen nieuwe producten worden getest, geproefd en verkocht. De Wereld van Smaak in Rotterdam timmert verder aan de weg door vanaf begin 2016 een eigen praat-, proef- en kookprogramma uit te zenden op de televisie.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen