Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Revitalisering Winkelgebied Oude Noorden

Looptijd: van 2011-01-01 00:00:00 tot 2015-07-31 00:00:00
revitalisering noord

Nieuw elan voor Rotterdams winkelgebied Oude Noorden

In de Rotterdamse wijk het Oude Noorden kampten de winkelstraten Zwart Janstraat en Noordmolenstraat met een toenemende leegstand. Beide straten maken deel uit van het multiculturele winkelgebied ‘de Noorderboulevard’. Winkels die hier al van oudsher waren gevestigd verdwenen en vele nieuwe initiatieven sneuvelden. Het gebied had niet alleen te maken met brancheverschraling, maar ook met veiligheidsproblemen en verloedering van de buitenruimte. Gemeente, corporaties en winkeliers sloegen de handen ineen om die negatieve spiraal te doorbreken en de winkelstraten nieuw leven in te blazen. Kansen voor West subsidieerde dit initiatief dat gericht was op het versterken van de winkelfunctie, de verbetering van de woon- en leefomgeving en het vergroten van de veiligheid.

Pandeigenaren en ondernemers verbeterden de uitstraling van hun winkels, waarbij het vooral ging om het aantrekkelijker maken van etalages, winkelpuien en -gevels. Eigenaren werden in voorkomende gevallen gestimuleerd panden samen te voegen om daarmee de aantrekkingskracht voor nieuwe winkeliers te vergroten. Een speciaal aangestelde strateeg op het gebied van branchering droeg bij aan het realiseren van de gewenste diversiteit in het winkelaanbod. De aanpak van de buitenruimte, verbeteren van de bewegwijzering en gebiedsreclame deden de rest om de voor dit stadsdeel zo belangrijke winkelstraten opnieuw op de kaart te zetten.


Samenwerking tussen : gemeente Rotterdam, de woningbouwcorporaties PWS, ComWonen en Woonstad en de ondernemersvereniging Oude Noorden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen