Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Ontwikkeling vluchtige metabolietentest voor koemelk

Looptijd: van 2010-01-01 00:00:00 tot 2012-06-30 00:00:00

 

Het doel van het project is het ontwikkelen van een nieuwe- veel sneller werkende- methode om aanwezigheid van bacteriën in koemelk op te sporen.

De huidige opsporingstechnieken voor bacteriën in koemelk zijn traag. Het duurt enkele dagen voordat het resultaat bekend is. De te ontwikkelen methode maakt gebruik van een gaschromatograaf met data-analyse. Hierdoor kan het opsporen van bacteriën sneller, nauwkeuriger en wellicht goedkoper.

Ondernemingen in de zuivelindustrie en melkveebedrijven vertrouwen voor hun productkwaliteit en diergezondheid op opsporingsmethoden. Deze nieuwe snellere, accuratere en goedkopere methode kan voor deze bedrijven van grote economische betekenis zijn.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen