Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Flex-GO

Looptijd: van 2021-03-01 tot 2023-06-30


Het project Flex-GO richt zich op renovatie van bestaande bouw (huizen van vóór 1990). Het idee is om op grote schaal goedkoper en versneld woningen CO2-neutraal te maken.

Het unieke aan het Flex-GO concept is het te ontwikkelen energiemanagementsysteem. Hiermee kunnen goed geïsoleerde woningen met een overcapaciteit aan hernieuwbare energie aan andere woningen in de buurt energie leveren. Door Flex-GO wordt het mogelijk om de benodigde verduurzamingsmaatregelen tegen lagere kosten uit te voeren. Hierdoor kan de energietransitie versneld worden uitgevoerd.

Het project Flex-GO ontvangt subsidie voor de ontwikkeling, demonstratie en het testen van een innovatief en toekomstbestendig, flexibel en integraal energieconcept voor de bestaande bouw. Hierbij wordt in de buurt/wijk energie opgewekt en uitgewisseld. Met dit innovatieve energieconcept kunnen woningcorporaties een sprong maken richting het aardgasvrij maken van wijken in de gebouwde omgeving. Bovendien zal het energiemanagementsysteem als onderdeel van het concept sterk bijdragen aan de stabiliteit van de elektrische infrastructuur in de wijk. Er is sprake van een unieke samenwerking tussen partners uit Gelderland en Overijssel, die elk een specialistische bijdrage leveren aan het project. Het gewenst eindresultaat is een beproefd en praktisch verduurzamingsconcept dat aansluit bij de eisen en wensen van de markt en over heel Nederland uitgerold kan worden. De uitkomsten van het project leveren een significante CO2-reductie op en dragen bij aan het creëren van werkgelegenheid in de regio.

 

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen