Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

KansenKanon Noordwest-Holland

Looptijd: van 2011-01-01 00:00:00 tot 2015-04-30 00:00:00
KansenKanon

MKB’ers de kortste weg naar succes geboden

Het innovatieprogramma KansenKanon was gericht op MKB’ers in de kop van Noord-Holland, het deel boven het Noordzeekanaal. Vanuit dit programma werden met name de kleinere bedrijven op verschillende manieren gestimuleerd gouden kansen te benutten en nieuwe business te realiseren. Dit project was het vervolg op een eerder uitgevoerd vergelijkbaar project, dat een aantoonbaar positief effect had op het MKB.

Het doel was kansrijke clusters te versterken door kennisontwikkeling, -overdracht en - toepassing bij het MKB. Met als rode draad het dichter bij elkaar brengen van ondernemers, kennisinstellingen en kenniswerkers. Daaraan heeft Kansen voor West bijgedragen, zoals aan het organiseren van workshops, het adviseren (door experts) van ondernemers en het stimuleren tot en begeleiden van samenwerkingsverbanden van collega-ondernemers en kennisinstellingen. Ook werd de Europese bijdrage gebruikt voor het uitreiken van innovatievouchers als extra budget voor veelbelovende innovatieve acties. Een voorbeeld van dit laatste is het bedrijf Bird Control Group, dat in 2013 &amp,euro, 10.000,- aan innovatiegeld kreeg als meest innovatieve ondernemer van dat jaar. Dit bedrijf vond een diervriendelijke oplossing om luchthavens met behulp van laser vogelvrij te maken en houden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen