Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

BallJames

Looptijd: van 2016-09-01 tot 2017-12-31

 

Met BallJames wordt een grote MRI gebouwd die de spelers, bal en arbitrage voortdurend analyseert.

Door de 100% accurate tracking met gezichtsherkenning en toepassing van een geheel nieuw concept van foot-detection kan naast tracking ook precies bepaald worden waardoor blessures ontstaan, of er aanwijzingen zijn voor matchfixing, hoe snel een speler een sprint inzette c.q. een bal schoot of iedere andere statistiek die een sportclub zou willen analyseren.
De ontwikkeling van BallJames vindt plaats in een samenwerking tussen drie partijen; SciSports, betaald voetbal organisaties Heracles Almelo en, als externe partner, de Universiteit Twente.
BallJames wordt wereldwijd het eerste real-time multi-view camera tracking techniek voor de sport, waarmee 100% accurate data kan worden gegenereerd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen