Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Bio-Hydrogen

Looptijd: van 2018-06-01 tot 2023-04-30
bio hydrogen

Bio Energy Netherlands wil met het innovatieve project Bio-Hydrogen een circulaire energiestroom tot stand brengen, waarin naast warmte groene waterstof (Bio Hydrogen) wordt opgewekt uit lokaal beschikbare biomassa.

Waterstof wordt in toenemende mate beschouwd als een belangrijk alternatief voor fossiele brandstoffen. Op dit moment wordt waterstof echter nog vooral gewonnen uit aardgas of via een elektrolyse proces. Beide processen zijn echter vervuilend. Waterstof kan daarom pas écht een waardevolle energiedrager worden, als het op een duurzame, hernieuwbare groene wijze geproduceerd kan worden.

In dit project wordt de waterstofproductiemodule gekoppeld aan een biomassavergassingsinstallatie. Het gas dat door de biomassavergassingsinstallaties wordt geproduceerd zal naast waterstof ook warmte opwekken. Deze warmte wordt afgegeven aan het warmtenet van het AfvalEnergieBedrijf.

Ook hier wordt de uitstoot van broeikasgassen voorkomen, door warmte die uit fossiele brandstoffen wordt opgewekt te vervangen met duurzame grondstoffen.

Bio Energy Netherlands koppelt de waterstofinstallatie aan de vergassingsinstallatie. Deze koppeling vormt de kern van dit innovatieve projectvoorstel en is een belangrijke stap in de Amsterdamse (en uiteindelijk wereldwijde) verduurzaming. Dit project maakt het mogelijk om binnen een periode van twee jaar de waterstofketen in het Amsterdamse havengebied, en omgeving, in ten minste van 20% vraag voor waterstof te voorzien.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen