Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Kiezen voor Kansen (v/h Onbekend maakt Onbemind)

Looptijd: van 2015-04-01 00:00:00 tot 2018-10-31 00:00:00
kiezen voor kansen

Sociale duurzaamheid is de kern van de projecten van JINC. JINC vindt dat iedere leerling een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt; sociale participatie is van essentieel belang. Want ieder talent telt. Dat geldt ook voor jongeren die opgroeien in sociaal economische achterstand.
Via de projecten van JINC leren jongeren solliciteren, maken ze kennis met verschillende beroepen en ontdekken ze samen met een coach welk werk bij hen past. Het doel: een juiste studiekeuze, minder kans op schooluitval en beter zicht op werk. De projecten worden binnen de kaders van de scholen uitgevoerd en zijn op die manier verankerd in het onderwijs.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen