Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Verhoogde voerefficiëntie ten behoeve van antibioticareductie in de veehouderij

Looptijd: van 2016-06-01 tot 2017-03-31

Een belangrijke tendens in de agrarische sector, is het reduceren van antibioticagebruik in de veehouderij. Daarnaast zijn het verbeteren van diergezondheid/dierenwelzijn en het verduurzamen van de agrarische sector belangrijke onderwerpen. Twilmij werkt momenteel aan de ontwikkeling van een nieuwe pre-mix op basis van DMG, Pectinase en Lactylaat voor vleeskuikens en biggen. Op basis van de prototype pre-mix zijn een 5-tal praktijkexperimenten gepland. Twee gerenommeerde onderzoeksinstituten (ZTC Leuven en ILVO) voeren praktijkexperimenten uit, waarbij de effecten van de pre-mixen op de gezondheid, welzijn, voedingsconversie, stabilisatie van de darmflora en voetzoollesies wordt onderzocht. De resultaten van deze praktijkexperimenten vormen voor Twilmij de basis voor de doorontwikkeling tot een marktgereed product.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen