Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Parkweg Enschede

Looptijd: van 2014-01-01 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00


Het opwaarderen van de Parkweg tussen de Volksparksingel en Lambertus Buddestraat en het vergroten van de veiligheid van de fietspaden conform de eisen voor het hoogwaardige fietsnetwerk Twente.

De Parkweg is een belangrijke verbindingsroute tussen Enschede-Centrum en de Enschedese binnenhaven. Om de doorstroming te verbeteren en hiermee de bereikbaarheid van het Havengebied, maar ook Kennispark /Universiteit Twente en de binnenstad te vergroten, wordt de weg heringericht.

De aanpassingen komen vooral ten goede aan het fietsverkeer. De fietspaden vormen een belangrijke verbinding tussen de woon- en werkgebieden aan weerszijden van de route. Naast het verbreden van de fietspaden voor de veiligheid van de fietsers wordt ook gekeken naar veilig parkeren door bewoners.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen