Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Ru Paré

Looptijd: van 16-7-2013 00:00:00 tot 31-12-2015 00:00:00
Ru Paré

Het hoofddoel van de ontwikkeling van de Ru Paré is dat het concept van wederkerigheid omarmd wordt, breed verspreid raakt en algemeen erkend wordt als sociaal, cultureel en bedrijfseconomisch waardevol principe. De doelstelling van het project is daarbij de buurt er sociaal en economisch vooruit gaat. De voormalige Ru Paréschool wordt een sociaal-economische broedplaats, op basis van wederkerigheid; een plek waar mensen kunnen werken, zich ontplooien, ontmoeten, samenwerken. De ontwikkeling en realisatie van het gebouw zal gebeuren in samenwerking met ondernemers, instellingen en bewoners. Zowel gedurende de realisatie als de exploitatie draagt het project bij aan de ondernemingskracht, arbeidspartipatie en sociaal-economische ontwikkeling van de buurt en haar omgeving.

De hoofdactiviteiten binnen dit project zijn

1. Fysieke projectontwikkeling Het uitwerken en uitvoeren van de plannen voor de verbouwing van het gebouw en het terrein.

2. Het aangaan van samenwerkingen op basis van wederkerigheid Het contact zoeken en contracteren van partijen die zich willen committeren aan de Ru Pare, ofwel als gebruiker, danwel als partner.

3. Het voorbereiden van de exploitatiefase Het oprichten en inrichten van leerwerkbedrijven, die de dienstverlening op basis van wederkerigheid kunnen aangaan. Hieronder vallen het dagelijks, administratief, en technisch en commercieel beheer van het gebouw, als ook de ondersteunende horeca.

[[!getImageList? &docid=`[[+fundId]]` &tvname=`fundsDidYouKnow` &tpl=`fundsDidYouKnowQuestionTpl` &wrapperTpl=`fundsDidYouKnowQuestionWrapper` ]]
Europa om de hoek

Europa om de hoek

[[!pdoField? &id=`1` &field=`content` ]] raak geïnspireerd bekijk de fondsen