Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Slimme voorspelling; Flexibele Productie (FLEX-PRO)

Looptijd: van 2017-01-01 tot 2021-06-30


Dit project richt zich op het ontwikkelen van technische oplossingen die het mogelijk maken om de uitkomsten te voorspellen van ingewikkelde productieprocessen door middel van modellering, simulatie en systeemintegratie.

Het doel is flexibele productie mogelijk te maken, waarbij snelheid, nauwkeurigheid, repeteerbaarheid en reductie van kosten hoge prioriteit hebben. Dit bij zowel kleine als grote productieaantallen.Het ontwikkelen van nieuwe, industrie-relevante modellen voor flexibele productie is een complexe onderneming. Kennisdelen tussen partners is hierbij van groot belang. Door samenwerking van de bedrijven met behulp van de kennisinstellingen kunnen zij een flinke innovatiestap maken, die voor individuele bedrijven erg lastig is.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen