Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Time to Image

Looptijd: van 2013-01-01 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00

 

Het (door)ontwikkelen van de kerntechnologie FlowSafe tot een uniek screeningsinstrument, waarmee diensten kunnen worden aangeboden op het gebied van snelle screening, imaging en tracering van kandidaatmedicijnen en functionele ingrediënten in voedsel.

Daarnaast worden de methodieken ontwikkeld om de verkorte Time-To-Image-dienst aan te bieden. De doelstelling is om het Time-To-Image-traject (dat nu nog tot een jaar kan duren), te verkorten tot vier maanden.  In de ontwikkeling van nieuwe medicijnen en functionele voedingsingrediënten wil men graag in een vroeg stadium zien hoe de stoffen zich gedragen in dieren en mensen. Een krachtige techniek hiervoor is moleculaire beeldvorming door middel van PET (Positron Emission Tomography) en SPECT (Single Photon Emission Computed Tomography).

Na labeling van het potentieel nieuwe medicijn of voedingsingrediënt met een radioactief isotoop kan met deze technieken in 3D zichtbaar gemaakt worden hoe de stof verdeeld door het lichaam. Hiermee kan dus bepaald worden of de stof inderdaad bij zijn doel aankomt. Een medicijn tegen kanker moet natuurlijk wel in de tumoren komen en een medicijn voor Alzheimer wel in de hersenen.  Hoewel deze beeldvormende technieken zeer waardevol zijn, worden ze maar beperkt toegepast voor de ontwikkeling van medicijnen en voedingsingrediënten. Nadat een kandidaatstof geselecteerd is duurt het namelijk tot een jaar voordat de eerste 3D beelden beschikbaar zijn. Binnen dit project is het doel om deze “Time to Image” in te korten tot minder dan 4 maanden. De focus hierin ligt vooral op het verkorten van de ontwikkeltijd die nodig is om een de kandidaatstof te labellen met een radioactief isotoop door nieuwe technieken (onder andere flow chemie) en labelingsmethoden toe te passen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen