Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Creatieve Stad Den Haag

Looptijd: van 2010-03-11 00:00:00 tot 2015-01-01 00:00:00
Creatieve Stad

Den Haag spreidt bedje voor de creatieve ondernemer van morgen

Den Haag ontwikkelt zich naast internationale stad van vrede, recht en veiligheid tot zakenstad met hoofdkantoren en veel zakelijke dienstverlening. Vanuit alom erkend besef dat een bloeiende creatieve sector de aanjager is van de economie van een stad, startte de gemeente het programma Creatieve Stad Den Haag. Dit programma zette in op het bieden van een aantrekkelijke omgeving voor innovatieve bedrijven en startups.

Om de groeipotentie volledig te benutten, investeerde de stad in mensen, plekken, experimenten en ideeën. Het programma schiep zo de randvoorwaarden voor een juiste omgeving voor dé dynamische ondernemer van morgen. Kansen voor West droeg bij aan het stimuleren en ondersteunen van met name initiatieven met een economisch duurzaam perspectief. De concrete acties die daaruit voortvloeiden waren onder meer het aanbieden van werkruimten voor creatieve ondernemers, het opzetten van een fonds ter stimulering van het creatief ondernemerschap, het aanbieden van een beurs voor toptalenten en het ondernemen van promotionele en marketingactiviteiten.

'Den Haag is een uniek knooppunt dat startups, overheden, internationale bedrijven, kenniscentra en duizenden kleine creatieve ondernemers met elkaar verbindt.'

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen