Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

De ontwikkeling van AhR inhibitoren voor een orale antivirale therapie voor COVID-19 patiënten

Looptijd: van 2020-06-01 tot 2022-07-31

Het COVID-19 virus resulteert wereldwijd in een grote maatschappelijke en economische schade. Tal van mensen overlijden aan het Corona virus en de druk op de gezondheidszorg is immens hoog. Om de pandemie te bestrijden hebben veel landen een (gedeeltelijke) lockdown ingesteld. Dit resulteert in een geringere besmettingsgraad maar heeft ook significante negatieve effecten op de economie. Er is dan ook een grote behoefte aan een vaccin of medicijn, bij voorkeur oraal, voor het COVID-19 virus.

Hercules Pharmaceuticals werkt aan inhibitoren voor de Aryl Hydrocarbon Receptor (AhR). De AhR receptor is geïdentificeerd als een belangrijk aanknopingspunt voor virale replicaties. Virussen gebruiken de AhR receptor om het immuunsysteem te omzeilen en endogene mechanismes, die virale replicaties verhinderen, te blokkeren. Samen met het bedrijf MercachemSyncom gaat Hercules Pharmaceuticals haar lead compound HP163 voor COVID-19 verder optimaliseren richting de kliniek.
Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen