Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Development of Porous Gelatin Powder 73

Looptijd: van 2016-04-01 tot 2016-12-31

EMCM produceert een gel (Adcon) die door chirurgen wordt gebruikt ter voorkoming van littekenweefsel en verklevingen. Deze gel wordt vooral toegepast bij operaties aan de ruggengraat (o.a. hernia). De belangrijkste grondstof voor Adcon is een gelfoam die EMCM momenteel inkoopt bij Pfizer. Deze gelfoam wordt gemaakt van gelatine afkomstig van varkens. Keuringsinstanties stellen steeds strengere eisen aan het gebruik van materialen van dierlijke komaf. Pfizer is niet bereid informatie te verstrekken over de dierlijke component van de varkensgelatine. Dit betekent dat EMCM het product Adcon niet langer voor de Europese markt kan maken en verkopen. EMCM wil daarom, samen met FutureChemistry, spin-off van de Nijmeegse Radboud Universiteit , een nieuwe antiverklevingsgel ontwikkelen op basis van de gepatenteerde technologie van FutureChemistry: ‘CONTINUOUS FLOW PRODUCTION OF GELATIN NANOPARTICLES’. Met deze technologie wordt een poreus gelatinepoeder ontwikkeld dat dient als grondstof voor de productie van Adcon. Dit poeder wordt PGP-73 genoemd.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen