Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Dutch Future Egg; een nieuw open innovatieplatform voor de legpluimveesector

Looptijd: van 1.012.667 00:00:00 tot 434.000 00:00:00

Het project heeft tot doel het ontwikkelen van nieuwe product-marktcombinaties voor de legpluimveehouder door samenwerking tussen kennisinstellingen en bedrijfsleven. Hiertoe zal een nieuw open innovatieplatform worden ingericht dat de legpluimveesector op zijn kop zal zetten. Met de beoogde nieuwe product-marktcombinaties wordt nieuw bedrijfseconomisch perspectief gecreëerd voor de legpluimveehouder met autonomie, ondernemerschap, transparantie, regionale voedselvoorziening, eerlijke marges, diervriendelijkheid en duurzaamheid als uitgangspunten.

Het op te richten innovatieplatform gaat zich richten, vanuit veranderende maatschappelijke ontwikkelingen en veranderend consumenten gedrag, op het ontwikkelen van nieuwe business- en verdienmodellen, nieuwe services zoals bijvoorbeeld online marketing- en sales tools en het ontwikkelen en zoeken naar nieuwe toe te passen technologieën die kleinschalig produceren mogelijk gaat maken.

Verder zal een “Cloud platform” worden opgezet om vraag en aanbod van regionale producten dicht bij elkaar te brengen. Van boer naar consument.

Vencomatic Group, Kokreateur BV, Nomar BV, Omnivoor BV, Product Experience, Dataleaf, TU/e en Has Den Bosch kunnen op deze manier, als partners, een bijdrage leveren aan de versterking van regionale voedselproductie, promotie van gezond en veilig voedsel en schaalverkleining van de sector.

De Vencomatic Group vertegenwoordigt drie innovatieve bedrijven binnen de pluimveesector: Vencomatic, Prinzen en Agro Supply. Door deze merken te combineren, biedt Vencomatic Group een volledig assortiment van innovatieve systemen aan voor de inrichting van moderne pluimveebedrijven over de hele wereld. De organisatie is continu op zoek naar alternatieve oplossingen om duurzame, pluimveevriendelijke producten te ontwikkelen.

Vencomatic is gevestigd op de Venco Campus, het meest duurzame en energiezuinige bedrijfsgebouw van Europa. Het multifunctionele gebouw biedt ruimte aan logistiek, productie, werkplaats, kantoren en een showroom met presentatieruimten. Voor het ontwerp, de bouw en het gebruik is gekozen voor een duurzame aanpak met oog voor de omgeving, mens en dier.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen