Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

HUB: 's-Hertogenbosch Urban Battery

Looptijd: van 2017-03-01 tot 2021-01-31

Duurzame mobiliteit is een thema voor iedere stad. Waarbij de leefbaarheid en bereikbaarheid van binnensteden een belangrijk uitgangspunt is en een op zijn minst interessante uitdaging. In ?s-Hertogenbosch kiezen we ervoor om voor belangrijke bezoekersstromen transferia aan te bieden in combinatie met hoogwaardig busvervoer en transferiumfietsen. De transferia worden aangelegd op strategische plekken op toevoerwegen naar de binnenstad om een maximaal effect te bereiken: het afvangen van voertuigen en de bezoekers via bus en fiets naar de stad te brengen. Dit doen we in combinatie met fietssnelwegstructuren en digitale geleiding. De stad ?s-Hertogenbosch is op dit punt erg succesvol en breidt de faciliteiten steeds verder uit. Hierbij worden combinaties gevonden met lokaal aanwezige vraag voor zo optimaal mogelijk gebruik. Op deze weg willen wij een extra stap gaan zetten.

Voor het Transferium Deutersestraat hebben we de ambitie om het groenste transferium van Nederland te realiseren en deze ambitie willen we versterken door er een duurzame Energie-Hub van te maken. Met lokaal opgewekte energie die lokaal in een ?batterij? wordt opgeslagen en slim verdeeld wordt naar transferiumfietsen, auto?s en stadsbussen. Met hoogwaardige opwektechniek, slimme verdeling en opslag. Met het idee om op termijn een volledig energieneutraal busnetwerk te kunnen opbouwen, een grootschalige oplossing als voorbeeldproject hebben voor andere ?hubs? en een batterijfunctie te zijn voor de stad. In de ?s-Hertogenbosch Urban Battery laden we verschillende vervoerssystemen op met lokaal opgewekte 100% duurzame energie, zonder het elektriciteitsnet te overbelasten doordat de energie lokaal wordt opgeslagen en vormt een schakel in verschillende vervoerssystemen.
Met de ?s-Hertogenbosch Urban Battery cre?ren we een voorbeeldproject waar grootschalig met hoogrendement-PV energie wordt opgewekt, met nieuwe batterijtechnologie vermogen wordt opgeslagen en in verschillende systemen geladen voor duurzame mobiliteit (fiets, bus, auto) en dit wordt zodanig uitgevoerd dat het geen grote extra capaciteit vraagt van het bestaande elektriciteitsnetwerk. Deze combinatie vraagt om een slimme en innovatieve aanpak met intelligent aangestuurde systemen.

De combinatie van vele maatregelen, waaronder materialenpaspoort, energiebesparing, energieopwekking, groene gevels, investeren op ecologisch beheer, etc. maken het project uniek. De toevoeging van de duurzame energiepositieve mobiliteitshub maakt het project Transferium Deutersestraat een voorbeeld en innovatief. Het is stap richting een smart-city op gebied van duurzame mobiliteit.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen