Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Impuls Lage Weide

Looptijd: van 2019-01-01 tot 2023-02-28
Lage Weide

Het project ‘Impuls Lage Weide’ omvat activiteiten die het vestigingsklimaat en de kwaliteit van het bedrijventerrein verbeteren. De aanvrager, Werkstichting Lage Weide, exploiteert daarbij zelf structureel geen vastgoed- of bedrijfsactiviteiten. Zij verbindt en jaagt aan en faciliteert daar waar nodig.

Werkstichting Lage Weide fungeert als werkorganisatie voor het activiteiten- en projectenprogramma van Industrievereniging Lage Weide. De werkstichting zorgt voor structurele inzet, waar deze voorheen versnipperd was over alle leden. Het project ‘Impuls Lage Weide’ is belangrijk voor de ambities van stakeholders in het gebied en de lokale beleidskaders van de stad en regio Utrecht en aanpalende programma’s.

Een professionele werkorganisatie draagt bij aan het aantrekken van nieuwe business en investeerders, verbeteren van de bereikbaarheid en versterken van het imago van Lage Weide. De focus ligt op ontwikkeling van een duurzame economie met kansen voor werk op alle niveaus. Hiermee vervult Lage Weide een cruciale rol voor de stad en regio Utrecht. Daarbij staan zaken als huisvesting van bedrijven, creëren van banen, in- en doorvoer van goederen, duurzame stadsdistributie, nutsvoorzieningen en een betere bereikbaarheid van stad en regio centraal.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen