Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

AgriCoGen

Looptijd: van 2016-03-14 tot 2017-03-13

De kern van het bedrijf is een innovatieve technologie die het mogelijk maakt voor agri-food ondernemers om hun biomassa reststromen op een kosten efficiënte manier om te zetten in warmte en kracht: de AgriCoGen. De AgriCoGen is een warmte/kracht installatie (WKK) speciaal ontworpen voor de agri-food sector. Bij de meeste agri-food bedrijven wordt biomassa afval alleen omgezet in warmte door middel van verbranding. Dit is zeer inefficiënt. Een WKK zou de efficiëntie aanzienlijk verhogen, omdat een WKK gemiddeld 20% - 25% van de energie-inhoud van het biomassa afval kan omzetten in elektriciteit, terwijl ongeveer 65% beschikbaar komt als bruikbare warmte. Echter, de huidige WKK-installaties in de markt zijn geschikt voor toepassingen boven 1MW of juist voor zeer kleine toepassingen tussen de 1 en 10 kW, terwijl de meeste productieprocessen in de agri-food industrie een WKK nodig heeft met een vermogen van 200-300kW. Inzet van een WKK die nu beschikbaar is in de markt leidt dus tot onaanvaardbaar hoge kosten per kW voor de agri-food ondernemer. Doel van dit project is het ontwikkelen van de AgriCoGen tot volwaardig product.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen