Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Opwaardering Haagse Markt

Looptijd: van 2011-05-14 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
haagse markt

Het nieuwe elan van publiekstrekker Haagse Markt

De Haagse Markt is de grootste onoverdekte multiculturele warenmarkt in Nederland en behoort tot de grootste markten van Europa. Antiek, uitheems, modern, goedkoop, uniek: de koopwaar weerspiegelt de multiculturele bevolking van de stad Den Haag. Deze markt aan de Herman Costerstraat tussen de wijken Transvaal en Schilderswijk, is vier dagen per week open en trekt dagelijks ten minste 35.000 bezoekers. De meer dan 500 kramen bieden een grote verscheidenheid aan ‘food’ en ‘non-food’. De markt staat vooral bekend om zijn grote assortiment exotische producten en is niet alleen voor de bewoners maar ook voor toeristen een trekpleister.

Het economisch functioneren van de markt kwam onder druk te staan, wat alles te maken had met economische ontwikkelingen en de veranderende bevolkingssamenstelling. De markt maakte bovendien een ‘versleten’ indruk en was hard aan een opwaardering toe. Kansen voor West droeg bij aan de renovatie, waarbij zowel de ondergrondse als bovengrondse infrastructuur en het uiterlijk van de markt werden verbeterd. De werkzaamheden die een paar jaar hebben geduurd, zijn ook aangegrepen om nieuwe afspraken te maken met de marktkooplieden over de bedrijfsvoering en met de winkeliers in de omliggende straten over gezamenlijke acties om meer en nieuwe mensen naar dit gebied te trekken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen