Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Living Lab The Hague

Looptijd: van 2010-07-15 00:00:00 tot 2015-08-31 00:00:00
Living Lab

Living Lab The Hague dicht de kloof tussen theorie en praktijk

In de nevenvestiging van de Universiteit van Leiden in de Haagse Schouwburgstraat is het Living Lab The Hague gekomen. ‘Living lab’ staat voor een nieuwe aanpak en werkwijze, waarbij kennis meer vraaggericht tot stand komt en altijd in samenwerking met overheid, kennisinstellingen en bedrijven. Het gaat om direct breed toepasbare kennis, die de kloof dicht tussen theorie en praktijk.
Vanuit een privaat-publieke samenwerking wordt in dit Haagse living lab samengewerkt op het terrein van ‘vrede, recht en veiligheid’. Het is een plaats waar – buiten reguliere wetenschappelijke onderzoeksprogramma’s om – technologische innovaties en processen worden gekoppeld aan vernieuwende onderwijs- en onderzoeksactiviteiten. De bijdrage van Kansen voor West is besteed aan zowel de realisatie van het Living Lab The Hague als aan het optuigen van de organisatie, het opzetten van het inhoudelijk programma en de communicatie daarover.

Het Living Lab The Hague genereert kennis die met behulp van nieuwe media als ‘open educational resources’ kosteloos en voor een breed publiek beschikbaar komt. Een voorbeeld van een gezamenlijke activiteit is het project ‘Big Data for Peace’, waarin wordt verkend hoe de enorme hoeveelheid beschikbare data, efficiënter kan worden ingezet voor sociale en maatschappelijke vraagstukken op het terrein van vrede, recht en veiligheid.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen