Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Slim automatiseren van lasrobots en CNC kantproces door offline programmeren

Looptijd: van 2016-04-30 tot 2017-06-14

"Hoekman Roestvaststaal B.V. Nieuwleusen is al 30 jaar toeleverancier op het gebied van roestvast staal plaatwerk en lasconstructies. De markt van de toeleverende industrie binnen Nederland is steeds meer gericht op enkelstuks en kleine series. Lasersnijden is één van de eerste stappen binnen het productieproces van Hoekman Roestvast staal. Sinds jaren kunnen klanten via het webportaal van Hoekman Roestvast staal kan men een volledig geautomatiseerde lasersnijofferte aanvragen en een lasersnijopdracht plaatsen. Welke vervolgens bijna geautomatiseerd gesneden wordt en verstuurd kan wordt.
Nu de technologie steeds verder reikt wil Hoekman Roestvast staal de volgende stap zetten in het digitale tijdperk (industrie 4.0) door ook het robotlasproces en het CNC kant proces op soort gelijke manier te gaan automatiseren. Voor het automatiseren van het CNC kant proces en het robotlasproces binnen Hoekman Roestvast staal heeft Hoekman Roestvast staal de toenadering gezocht tot het LAC. Het LAC is een onderdeel van het NIL en zijn gevestigd op het terrein van de TU Twente. Zij zijn een open innovatiecentrum en field lab op het gebied van lastechniek en vooral in de laatste jaren op het gebied van robotlassen."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen