Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Copd+

Looptijd: van 2016-01-01 tot 2019-03-31

Dit project doet mee bij de Open dag van het Radboud Institute for Health Science. Meer informatie volgt

 

In het COPD+ project werken vier partners uit Gelderland (Nijmegen) en Overijssel (Deventer) samen aan een "Smart care assistant" om longaanvallen (exacerbaties) via de smart phone te voorspellen.

Doel is de kwaliteit van leven van de patiënt te verbeteren en ziekenhuisopnames te voorkomen. Omdat de benauwdheid van een longaanval een nare ervaring is maar ook blijvende schade kan aanrichten is het belangrijk dat de patiënt vooraf wordt gewaarschuwd en snel actie kan ondernemen om de longaanval te voorkomen. Met de slimme zorg assistent op de smartphone krijgt de patiënt direct een diagnose zonder tussenkomst van een arts. De samenwerkende partijen investeren bijna 9,3 ton en met daarbij een subsidie van bijna 5 ton is in totaal sprake van een investering van ruim 1,4 miljoen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen