Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Demonstratie van CAIR, een kosteneffectieve technologie voor CO2 afvang

Looptijd: van 2017-04-01 tot 2019-12-31


Binnen het ‘CAIR project’ wordt een nieuwe technologie ontwikkeld en gedemonstreerd voor het afvangen van CO2 uit de lucht en uit rookgassen. Dit heeft een directe impact op de uitstoot van CO2 en de concentratie broeikasgassen in de atmosfeer.

De uiteindelijke ambitie is de ontwikkeling van een technologie die CO2 uit de lucht met waterstof uit water omzet naar methanol. Dit biedt een interessante oplossing voor de opslag van hernieuwbare energie, één van de belangrijke uitdagingen van de energietransitie.

Binnen het project ontwikkeld Antecy, samen met Bronswerk Heat Transfer en Wageningen University and Research een pilotplant om de technologie verder te valideren en op grotere schaal te demonstreren om zo de volgende stap richting commercialisatie te kunnen zetten.

Bekijk hier een video over het afvangen van CO2: RTLZ Antecy How It's Done

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen