Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Dutch Game Garden, spin in het web van de gamesindustrie

Looptijd: van 2010-03-08 16:46:00 tot 2016-10-01 16:45:00
Dutch Game Garden

De Nederlandse gamesindustrie is ‘booming business’, waarbij Dutch Game Garden (DGG) zich heeft ontwikkeld tot een spin in het web binnen deze snel groeiende Nederlandse en Europese sector. De gamesindustrie speelt niet alleen een belangrijke rol in de creatieve sector, maar dankzij diverse cross-overs ook in vele andere sectoren. De Dutch Game Garden brengt in een integrale aanpak vele partijen bij elkaar en onderhoudt een breed netwerk op het gebied van kennis & innovatie (kennisinstellingen), ondernemerschap en een breed scala aan economische sectoren.

Dutch Game Garden ondersteunt beginnende, maar ook ervaren (games)bedrijven, onder andere door het huisvesten van (jonge) ondernemers in een bedrijfsverzamelgebouw. In de Developers club, waarvan meer dan 1000 studenten en professionals lid zijn, worden studenten in game-gerelateerde studies gestimuleerd tot het ondernemerschap. Verder helpt Game Incubator Program jonge starters zich verder te ontwikkelen. Mede dankzij de steun van Kansen voor West kon Dutch Game Garden haar missie weer een aantal jaren blijven realiseren.
Het concept Dutch Game Garden is inmiddels in licentie op de markt gebracht om zo de cluster in de Randstad te versterken. Daarvoor is het project Growing Games ontwikkeld, met DGG als penvoerder.

'Cross-overs: applied games for health houden mensen letterlijk in beweging en met serious games oefenen medisch specialisten hun vaardigheden, zonder patiënten daarmee te belasten.'

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen