Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Laakzone Amersfoort

Looptijd: van 2009-02-09 00:00:00 tot 2015-07-01 00:00:00

  Het stedelijke uitloopgebied van de nieuwbouwwijken Vathorst in Amersfoort en Rengerswetering in Bunschoten bevindt zich in het Nationaal Landschap Arkemheen-Eemland. Door dit gebied stroomt de beek de Laak. In dit gebied zijn inwoners vooral werkzaam in de diensten- en adviessector. Van deze groep is bekend dat zij de aanwezigheid van veel groen beschouwen als een belangrijke vestigingsfactor. Daarom is het belangrijk om de recreatieve mogelijkheden uit te breiden, zonder dat de natuur verloren gaat. Denk hierbij aan het toegankelijk maken van het Nationaal Landschap, maar ook aan het uitbreiden van recreatie mogelijkheden. Het project Laakzone wil de overgang tussen stad en landelijk gebied in de Noordvleugel van Utrecht zo inrichten dat aan de wensen van de bewoners wordt voldaan. Het project bestaat uit verschillende deelprojecten. De Laak wordt uitgediept en verbreed, waardoor er een vaarroute ontstaat. Ook worden wandel- en fietspaden aangelegd. Door deze verschillende routes zoveel mogelijk te scheiden, ontstaan er routes voor de rustzoeker, maar ook routes voor mensen die liever de drukte opzoeken, zoals langs terrasjes en sluizen. De oevers van de Laak worden natuurvriendelijker en de infrastructuur wordt verbeterd. Hierdoor is het gebied op lange termijn aantrekkelijker, de werkgelegenheid groeit en aan de wensen van de bewoners van het gebied wordt voldaan. Er komen meer recreatie mogelijkheden, zonder dat de natuur verloren gaat.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen