Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Ontwikkelen Grijper Cohesieve Bulkmaterialen

Looptijd: van 2017-07-01 tot 2022-12-31

Nemag ontwikkelt en produceert vanuit Zierikzee diverse soorten grijpers voor de overslag van droge bulkgoederen. Vanwege haar jarenlange ervaring en grote innovatiekracht heeft Nemag een grote diversiteit aan grijpers ontwikkeld die wereldwijd de meest innovatieve en effici?nte grijpers zijn. De specifieke eigenschappen van het bulkmateriaal dat moet worden overgeslagen bepaalt het ontwerp van een grijper. Om toonaangevend te blijven is Nemag continu bezig met onderzoek en innovatie. Het verhogen van de efficiency bij het lossen van bulkmateriaal en het verlagen van de kosten per overgeslagen ton lading staan daarbij centraal. De huidige generatie grijpers die Nemag tot nu toe ontwikkeld heeft zijn voornamelijk empirisch tot stand gekomen. Dit is een zeer kostbaar en tijdrovend innovatieproces.

In dit project zal Nemag daarom een nieuwe generatie grijper ontwikkelen voor de overslag van cohesief materiaal (waaronder ijzererts e.d.). De grijper moet door de modellering veel effici?nter fungeren door op meerder essenti?le onderdelen beter te functioneren dan nu mogelijk is met grijpers van de huidige stand der techniek. De kennis en ervaring die Nemag opdoet met dit project kan ook vervolgens in toekomstige projecten gebruikt worden in de ontwikkeling van andere type grijpers en daarmee de internationale positie van Nemag en de regio verder versterkt.

Nemag richt zich specifiek op de ontwikkeling van de grijper van cohesief materiaal omdat dit wereldwijd verreweg de grootste overslagmarkt van droge bulk is. Nemag wil zijn kennispositie en marktaandeel dan ook juist in dit marktsegment verder versterken en uitbouwen aangezien hier de meeste groei gerealiseerd kan worden.

Door dit project uit te voeren zal Nemag op verschillende manieren aansluiten op de RIS en deze ook versterken. Zo richt Nemag zich met de ontwikkeling van de nieuwe generatie grijper op de maatschappelijke uitdagingen ?Gezondheid, demografie en welzijn? en ?Slim, groen en ge?ntegreerd vervoer? en de topclusters ?Logistiek? en ?Maintenance?.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen