De doelstelling van dit onderzoekproject is het rendement op verse en diepgevroren platvis (schol en tong) te verhogen door het vergroten van de aan boord gerealiseerde toegevoegde waarde.
De nadruk ligt op het ontwikkelen en implementeren van waarde toevoegende activiteiten aan boord en kwaliteitsverbetering. Dit wordt gerealiseerd in afstemming met (keten)partners als transporteurs en visverwerking en - handel, door de (door)ontwikkeling van:
- een zoveel mogelijk ononderbroken koel- en hygiëneketen;
- gedrag van de bemanning m.b.t reiniging en desinfectie - in samenhang met voorgaande: een perfect werkende visverwerkingslijn.
Een ononderbroken koel- en hygiëneketen start vanaf de stortbak en omvat een scholstripmachine, sorteermachine, optimale beijzing en ijslogistiek, snelle logistiek naar en in het visruim en naar de verwerkingsindustrie. Het doel is gedurende het hele proces de vis optimaal te koelen. Het hygiëneproces omvat naast de koeling, het reinigen en desinfecteren van de machines en ruimtes en het soppen a/b voor optimaal kwaliteitsbehoud. Samenwerking met een transport-, en verwerkings- en handelsbedrijf is onderdeel van het project. Het totaal levert eveneens een bijdrage aan het verder verbeteren van de voedselveiligheid.