Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Vizier op toekomst: agribusiness N-Holland

Looptijd: van 2011-07-01 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
Vizier op agribusiness

Pijlen van AgriVizier gericht op innovaties in agrarische sector

Het project AgriVizier werd opgezet om in de regio Noord-Holland Noord de internationale concurrentiepositie van de agribusiness te versterken. De economische positie van deze sector is al jaren sterk, enerzijds door de uitstekende natuurlijke condities (bodem en licht), anderzijds door de nabijheid van Schiphol, vanwaar allerlei producten over de hele wereld geëxporteerd worden. Maar om die positie te kunnen handhaven en verder te laten groeien, was het nodig de inzet van kennis, innovatie en ondernemerschap op te voeren. Daarvoor werd de agrarische bedrijfstak als een van de economisch speerpunten in de regio aangewezen.

Kansen voor West leverde een financiële bijdrage aan dit project, waarin onderwijs, onderzoek en advies samenwerkten om ondernemers uit de agrarische bedrijfstak te ondersteunen bij innovaties. De opgerichte Agriboard speelde hierbij een coördinerende en adviserende rol. Er kwam een regionale kennis- en innovatieagenda met daarin de thema’s die op lange termijn zeer relevant zijn voor de agrarische bedrijfstak. Verder werden samen met pionierende ondernemers uit de regio innovatieclusters ontwikkeld en zorgde een innovatieplatform ervoor dat de opgedane kennis beter werd ontsloten en verspreid. Verschillende deelprojecten werden ondersteund, zoals het project waarin de universiteit van Wageningen met telers en technische toeleveranciers samen aan de ’ziekzoekrobot’ werkte, een machine voor het automatisch doorzoeken van het gewas om viruszieke planten op te sporen en te vernietigen of te verwijderen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen