Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Rotterdam Internet Valley

Looptijd: van 2011-05-16 00:00:00 tot 2015-10-01 00:00:00
RIV

Startende ICT-ondernemers twee jaar in de succesversneller

De kans op succes wordt groter als je als startende, innovatieve ondernemer in de ICT beschikt over de juiste technische omgeving en als je weet hoe te reageren op kansen en bedreigingen voor jouw onderneming. Rotterdam Internet Valley (R-iV) werd opgericht om de starter op dit punt op zijn wenken te bedienen. Waar de beloftevolle starter kennis en ervaring mist, komt R-iV in beeld. Door beginnende ondernemers te ondersteunen kunnen zij sneller en beter hun ambities waarmaken. Kansen voor West droeg bij aan de opzet van R-iV-activiteiten vanuit de invalshoeken technologie en business.

Starters kregen toegang tot moderne technische faciliteiten, waarbij zij kunnen werken binnen een veilige internetomgeving waar storingen gegarandeerd minimaal zijn. Het betekent een technisch obstakel minder, zodat de beginnende ICT-ondernemers zich beter kunnen concentreren op het succesvol in de markt zetten van hun concept.
De tweede pijler van R-iV is de advisering over de bedrijfsvoering. Dat kan zowel 1-op-1 als tijdens een workshop. Wat is het juiste verdienmodel voor mijn innovatieve dienst? Hoe ga ik die ene belangrijke klant of investeerder binnenhalen?
De starters in de ICT moeten uit Groot Rotterdam komen, zowel innovatief als ambitieus bezig zijn en een op te schalen concept hebben. Onder die voorwaarden kunnen zij maximaal twee jaar gebruik maken van de ‘succesversneller’ die R-iV biedt.

'De regio Rotterdam profileert zich als dé stad waar je als innovatieve internetondernemer succesvol je bedrijf kunt opbouwen.'

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen