Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

INPREZE

Looptijd: van 2012-06-01 00:00:00 tot 2015-12-31 00:00:00
inpreze

Online werken aan eigen geestelijke gezondheid

INPREZE is de naam van het project dat werkt aan innovatieve ICT-toepassingen voor online preventie, zelfhulp en indicatiestelling in de geestelijke gezondheidszorg. De overheid stimuleert het vergroten van de weerbaarheid van mensen door middel van zogenoemde eGGZ. Daarmee kunnen mensen anoniem en op een moment dat het hen het beste uitkomt werken aan hun psychische problemen. Dat maakt deze toepassingen laagdrempelig, breed inzetbaar en kostenefficiënt. Ondanks de diverse toepassingen die op de markt zijn verschenen was het ontbreken van een brede toepassing en een houdbare business case de aanleiding voor het opzetten van INPREZE.

Kansen voor West droeg bij aan drie projectactiviteiten, waaronder het opzetten van een (internationaal) kennisplatform voor e-preventie- en zelfhulptoepassingen voor de geestelijke gezondheidszorg. Aan dit platform doen alle relevante organisaties mee, onderverdeeld in ICT-leveranciers, GGZ-instellingen, kennisinstituten en universiteiten. Het platform, dat moet uitgroeien tot een kenniscentrum, was het vertrekpunt voor het organiseren van diverse soorten bijeenkomsten, het werken aan een kwaliteitskeurmerk op het vlak van eGGZ, het uitvoeren van divers onderzoek en het opzetten van een website. Voorts ging het om het ontwikkelen en testen van nieuwe ICT-toepassingen en tot slot om het bevorderen van de kennisvalorisatie. Bij het ontwikkelen van nieuwe eHealth-toepassingen, zoals elektronische assessment, spelsimulaties (serious gaming), is gekozen voor de meest voorkomende psychische klachten (angst, depressie, verslaving), en op psychische klachten gerelateerd aan autisme.

Samenwerking tussen : Stichting Arq, AMC, stichting Dr. Leo Kannerhuis en Interapy B.V.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen