Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Optimale appelbewaring Tiel

Looptijd: van 2009-01-01 11:11:56 tot 2015-06-30 11:12:38

 

Het Advanced Control of Respiration bewaarsysteem van Van Amerongen CA Technology is afgelopen bewaarseizoen groots ingevoerd in de fruitsector.

De 'slimme' ACR-technologie meet via sensors in de cel de ademhalingswaarden van de appelen en stuurt deze indien nodig zelf bij. Niels Remmelink van Van Amerongen: "We meten alle appelen op basis van de ademhaling, oftewel de RQ-waarde". Vervolgens wordt er automatisch aangestuurd. "Bij andere systemen volgt er alleen een waarschuwing." Uiteraard wordt de teler/koeler ook op de hoogte gehouden wanneer er instellingen aangepast worden. Volgens telers en ook volgens Van Amerongen wordt een betere hardheid en uitstalleven gerealiseerd. Ook niet onbelangrijk: gebruikers van het systeem melden een energiebesparing van zo'n 25 procent. 

 Bekijk hier een video over het project.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen