Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

PLAN-B

Looptijd: van 2020-10-01 tot 2023-06-30

De partners in het project PLAN-B willen op een rendabele en milieuvriendelijke manier natuurrubber en inuline uit paardenbloemen halen. Keygene N.V. en de Universiteit Wageningen hebben tussen 2014 en 2018, samen met zeven andere industriële partners en vier andere onderwijsinstellingen, in het Europese Zevende Kader-project DRIVE4EU een uitgebreid onderzoek uitgevoerd naar de technische en economische haalbaarheid van een productieplatform voor natuurrubber en inuline op basis van de Russische paardenbloem. De resultaten van dit onderzoek waren hoopgevend. De potentie van de rubberpaardenbloem ter vervanging van de rubberboom is duidelijk aangetoond. Om uiteindelijk de gehele keten van plant tot rubber op te schalen naar een technisch en economisch concurrerend natuurrubber zijn een nog aantal ontwikkelstappen nodig. Deze stappen willen de partijen met dit project gaan maken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen