Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Proeftuin Robotica Ontwikkeling in de langdurende Zorg PRO-Z

Looptijd: van 2018-01-01 tot 2021-04-30


De proeftuin Robotica Ontwikkeling in de langdurende Zorg ondersteunt bedrijven bij robotica-ontwikkeling.

Samen met ervaringsdeskundigen (cliënten, mantelzorgers of professionals). In een realistische woon-/zorgomgeving kunnen mkb’ers samen met de ervaringsdeskundigen hun robotica toetsen aan de dagelijkse praktijk. In de proeftuin worden testtrajecten, protocollen en methodieken ontwikkeld en toegepast. De proeftuin helpt de bedrijven om businesscases te onderbouwen voor elk specifiek product. Het resultaat is dat bedrijven hun innovaties sneller naar de markt kunnen brengen. Ook draagt het bij aan het inzicht van de zorggebruikers, zorgorganisaties en –verzekeraars en daardoor neemt ook de kans op acceptatie van het product toe.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen