Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Technische Bijstand Kansen voor West

Looptijd: van 2007-01-01 00:00:00 tot 2017-03-31 00:00:00

Technische Bijstand richt zicht op de beheersmatige kant van het programma Kansen voor West. De hoofddoelstelling is, er voor te zorgen dat Kansen voor West past binnen de Europese kaders voor het cohesiebeleid.

Uit de Technische Bijstand worden de organisatie en de activiteiten rond goed beheer gefinancierd. Activiteiten als communicatie, toezicht en evaluatie maken er deel van uit. Evenals ondersteuning van het Comité van Toezicht en de Stuurgroepen. De activiteiten in het kader van de Technische Bijstand staan in dienst van de implementatie van het Operationeel Programma Kansen voor West. Het gaat daarbij om de personele bezetting van de Managementautoriteit, ondersteund door het programma- bureau voor het programmadeel West-Regio, en de G-4 programmabureaus, de eventuele inschakeling van specialistische externe expertise of ondersteuning en de materiele kosten.

Het overall resultaat van de Technische Bijstand is de volledige implementatie van het Operationele Programma door middel van projecten, volgens de regels die hier voor gelden.

Voor het stedelijke deel van het programma zullen de steden zorg dragen voor de procedure, projecten, communicatie en monitoring, binnen de verantwoordelijkheden van hun eigen programmadeel als bemiddelende instantie.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen