Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

Verbetering productkwaliteit duurzame productie Carbon Black vanuit autobanden op basis van feedback

Looptijd: van 2017-07-01 tot 2019-10-01

Black Bear Carbon (BBC) heeft een innovatieve technologie ontwikkeld waarmee het op een schone en duurzame manier gebruikte autobanden recyclet tot hoogwaardig carbon black en energie. De eerste commerci?le pilot installatie heeft aangetoond dat het beoogde proces werkt en op industri?le schaal kan worden toegepast. Het carbon black dat geproduceerd is in deze pilot installatie, is naar meer dan 75 klanten gestuurd uit verschillende marktsegmenten zoals banden, technisch rubber, verf en inkt. Op basis van deze feedback is er veel geleerd. De verwachting was dat de carbon black door zijn hoge kwaliteit al goed verkoopbaar zou zijn. Uit de feedback van de klanten is gebleken, dat voor hen om de carbon black als hoogwaardige carbon black in hun productie processen te kunnen opnemen aan zeer specifieke eisen moet worden voldaan waarvoor er nog innovatieve aanpassingen nodig zijn aan het product en/of de verpakkingsvorm. Doel van dit project is om innovatieve oplossingen te ontwikkelen om deze klanten feedback te vertalen naar technische aanpassingen en deze te implementeren in de bestaande installatie. Deze verbeteringen van de installatie en het product maken de wereldwijde uitrol van deze techniek mogelijk.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen