Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

ANPHOS® Pelletizer

Looptijd: van 2019-03-15 tot 2023-12-31

In dit project wordt fosfaat teruggewonnen uit afvalwater, waarna het in de landbouw gebruikt kan worden bij de teelt van aardappelen. Op deze manier kan de fosfaat kringloop in de aardappel- en fritessector gesloten worden.

Colsen, Adviesburo voor Milieutechniek B.V. (hierna Colsen) heeft als primaire doel fosfaat te recyclen. Met de vernieuwende, door Colsen ontwikkelde, fosfaat recycling technologie, worden grotere fosfaatpellets geproduceerd. Op pilotschaal is deze techniek bewezen. Dit project richt zich op de ontwikkeling en realisatie van een demonstratie installatie bij de frites fabriek van Bergia Distributiebedrijven B.V. (hierna Bergia) in Roermond. De geproduceerde fosfaatpellets worden in het project op landbouwkundige waarde en toepassingsmogelijkheid onderzocht.

In de ontwikkeling en realisatie van de installatie worden niet alleen studenten van kennisinstellingen betrokken, maar ook leveranciers en de telers. In samenwerking met deze kennisinstellingen wordt de installatie gedemonstreerd.

Deze innovatie is een aanjager in het innovatiesysteem. Zonder innovatie kan er geen innovatiesysteem bestaan. Het project begint met een stabiele basis van partijen en zal zich uitbreiden naarmate het project vordert. In het project zal samengewerkt worden met diverse actoren als kennisinstellingen, leveranciers, telers, brancheorganisaties, aardappelverwerkings-bedrijven en overheid. Van allen wordt verwacht dat ze een innovatieve bijdrage leveren door deze aanzet tot innoveren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen