Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

BioBRUG

Looptijd: van 2010-01-26 00:00:00 tot 2015-06-30 00:00:00

Biobrug is een initiatief van de RUG om de groene life sciences in Noord Nederland te versterken. Het project moet een stap worden naar een duurzame, "bio based" economy. Uitgangspunt hierbij is het gebruik van hernieuwbare grondstoffen. Het project bestaat uit meerdere onderdelen:• Opzetten van het BioBRUG netwerk. De BioBRUG staf gaat samen met TBK-studenten actief op zoek naar bedrijven die deel willen nemen in het BioBRUG netwerk. • Uitbouwen kennis RUG op gebied Bio Based Economy. Als onderdeel van het project zal de RUG (o.a. door de inzet van de aan de RUG verbonden lector TBK) zich richten op vraagstukken m.b.t. dit onderdeel van de Agribusiness en zal aan de hand van de ervaringen in BioBRUG de masterfase van de studie verder worden ingericht.• Regionaal bio-idee portfolio. De ondernemer formuleert samen met de BioBRUG staf, een (RUG) hoogleraar die hiervoor is benaderd, en één of twee TBK studenten, het idee, probleem of onderzoeksvoorstel in een business-scope. Het feit dat bedrijven zelf tijd moeten investeren borgt dat onderwerpen (economisch) relevant zijn. De nadruk is op onderwerpen gerelateerd aan energie, materialen, chemie, life sciences en voeding. • Versnellingskamer. De BioBRUG organiseert eens per maand een versnellingsavond. Tijdens de versnellingsavond worden met behulp van (technische) creatieve (ICT) technieken oplossingen geformuleerd voor vragen of wensen van het bedrijfsleven. • Preconcepten uitwerkenStudenten TBK rapporteren preconcepten aan de bedrijven terug met a) uiteenzetting van het besproken probleem en de diagnose daarvan, en zo mogelijk b) een voorstel voor een vervolg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen