Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

DNA profielen t.b.v het herkennen van potentiële topsportpaarden

Looptijd: van 2016-03-01 tot 2017-02-28

"Koninklijke Vereniging Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) heeft in de afgelopen jaren een fokwaardeschatting model ontwikkeld waarmee op basis van een aantal uiterlijke (fenotypische) kenmerken een indicatie kan worden gegeven m.b.t. de kans dat een veulen zich ontwikkeld tot topsportpaard. Dit model is gebaseerd op een 6-tal fenotypische kenmerken. Hiermee is fokwaardeschatting model van KWPN wereldwijd toonaangevend. Ter illustratie op de laatste Olympsche Spelen (Londen,2012) kwam 1 op 3 deelnemende paarden voort uit het stamboek van KWPN.

Om de kwaliteit van haar stamboek verder te vergroten en de betrouwbaarheid van de fokwaarde schatting van te verhogen, gaat KWPN binnen dit project een DNA Testtool ontwikkelen waarmee ook fokwaarde schatting op basis van genotypische kenmerken kan worden uitgevoerd. De combinatie van genotypische en fenotypische fokwaardeschatting gaat leiden tot een verhoogde betrouwbaarheid van de uitkomsten."

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen