Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.
Menu Sluit
Zoeken

ECE Startup Campus

Looptijd: van 2007-01-01 00:00:00 tot 2015-05-31 00:00:00

De Startup Campus is een vernieuwde incubatorformule die inspeelt op de transformatie van Rotterdam tot wereldwijde kennis- en innovatieregio. Het doel van de Startup Campus is tweeledig: 1 - Meer ambitieuze ondernemers ondersteunen en faciliteren gedurende de (pre)start en eerste groei door het aanbieden van coaching, netwerk, een fysieke ontmoetingsplek en kennis in iedere fase van groei.2 - Kennisvalorisatie bevorderen van alfa- en gammawetenschap door wetenschappers uit de verschillende vakgebieden (alfa, gamma én bèta), ondernemende studenten, ervaren ondernemers, investeerders en het bedrijfsleven fysiek samen te laten komen om zo co-creatie en kruisbestuiving te bevorderen. De Startup Campus voert de komende twee jaar een pilot uit in de Rotterdam Science Tower. Er komt een combinatie van volledig nieuwe activiteiten met de reeds bestaande activiteiten dat bestaat uit: 1 - het Get Started-programma: van idee naar businessmodel in tien weken. Dit is een programma voor startende ondernemers. 2 - het Get Business-programma: van businessmodel naar 250k omzet in twee jaar. Dit is een programma voor startende ondernemers. 3 - Het Accelerate-programma: van 250k omzet naar 1 milj omzet in drie jaar. Dit is een programma voor startende en groeiende ondernemers; 4 - De Campus Community: het creëren van een netwerk van relevante stakeholders die actief kunnen bijdragen aan de ondernemers in de programma’s en elkaar5 - Het Erasmus Entrepreneur Fund: de ontwikkeling van een alumni (pre-)seedfonds voor ondernemers (zonder uitvoering).

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en kennisinstellingen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland veel projecten mede gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken uit de perioden 2007-2013 en 2014-2020. Voor de projecten uit de huidige programmaperiode (2021-2027) kun je op onze nieuwe website terecht.

 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen